Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ήπειρος - Τζουμέρκα


Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψα από το ελαφρώς πρώιμα χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι μου στην Ήπειρο. Επιλέξαμε με τον φίλο μου να μείνουμε στο πιο απομακρυσμένο, εντελώς άβολο για εξορμήσεις, αλλά και πανέμορφο χωριό της Ηπείρου, τους Καλαρίτες στα Τζουμέρκα. Τα Τζουμέρκα είναι επιβλητικά, με ψηλές κορυφές (χιονισμένες φυσικά), δύσκολους και κουραστικούς δρόμους αλλά και γεμάτα πανέμορφα χωριά (αν εξαιρέσουμε κάποια μεγάλα και κάπως άσχημα αναπτυγμένα).


(φωτό: Καλαρίτες και το τζάκι μας στο δωμάτιο του ξενώνα)

Τα Highlights της εκδρομής ήταν:


1. Η γνωριμία μας με μία παρέα από την Θεσσαλονίκη στον ξενώνα με την οποία περάσαμε πολύ ωραία για δύο μέρες. Μας έλειψαν όταν έφυγαν!







2. Η -κατά τύχη- πεζοπορία από τους Καλαρίτες στο απέναντι εξίσου όμορφο χωριό Συρράκο. Είχαμε σκοπό να περπατήσουμε λίγο για να θαυμάσουμε τη θέα, μας φάνηκε εύκολη η διαδρομή (δεν ήταν και τόσο τελικά) και ανεβοκατεβήκαμε μία χαράδρα! Ήταν πολύ ωραία τελικά. (φωτό: από την πεζοπορία και οι ελαφρώς λασπωμένες, παλιές μου Tommy Hilfiger με τις οποίες έκανα την πεζοπορία! Είπαμε δεν ήταν κανονισμένη!)












3. Παρά τη απομακρυσμένη βάση μας, πήγαμε βόλτα, εκτός από τα κοντινά χωριά (super αγριογούρουνο στα Πράμαντα), στο Μέτσοβο (φάγαμε super πρόβειο κοντοσούβλι!) αλλά και στο κεντρικό Ζαγόρι (μια μέρα που δε σταμάτησε να βρέχει ούτε στιγμή και είχε και ομίχλη στο δρόμο!). (φωτό: Τέρας στην ομίχλη το οποίο κατά βάθος είναι μια καλόκαρδη αγελάδα, Μονή Κηπίνας, πέτρινο -και χιονισμένο- δάσος στο Ζαγόρι)




Υ.Γ. Ήταν η δεύτερη φορά που περνούσα από τα Γιάννενα (μείναμε ένα βράδυ σε πολύ καλούς φίλους). Είναι πολύ ωραία τα Γιάννενα!




1 σχόλιο: