Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Κέικ με πολύ σοκολάτα που θα ταξιδέψει αύριο...


Επιτέλους, αύριο φεύγουμε για Ήπειρο!! Θα μείνουμε 1 ημέρα στα Γιάννενα και τις υπόλοιπες 7 (!) στα Τζουμέρκα. Για το φίλο μας που θα μας φιλοξενήσει στα Γιάννενα θα φτιάξω σε λίγο ένα κέικ με πολύ σοκολάτα: Θα χτυπήσω στο χέρι τα αυγά, έπειτα θα ρίξω και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και στο τέλος τη λιωμένη (μαζί με το βούτυρο) σε μπεν-μαρί, κουβερτούρα. Θα το ψήσω για ένα τεταρτάκι περίπου στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Θα μου χρειαστούν: 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 180 γραμ. βούτυρο, 6 αυγά, 1/2 κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες (ή 1 σφηνάκι κονιάκ) εγώ βάζω τις βανίλιες και ελάχιστο κονιάκ, 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κουταλάκι μπέϊκιν.  

Τη πρώτη φορά που το έφτιαξα μου μαύρισε λίγο από πάνω αλλά μέσα ήταν μια χαρά και σε γεύση καθόλου καμένο, ελπίζω αυτή τη φορά να μη μαυρίσει τόοοοσο.


2 σχόλια:

  1. Καλο ταξιδι να περασεις υπεροχα τυχερος ο φιλος!
    γιαμ γιαμ κεικ σοκολατααααα

    εισαι η νικητρια μου !!!
    κερδισες την τσαντα και το τοπ!!!
    καλα χριστουγεννα και καλη χρονια να εχεις !
    ευχομαι να εισαι παντα ευτυχισμενη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν μπορεις να μου γραψεις το e-mail σου σε ενα comment για να επικοινωνησουμε να μου δωσεις τη διευθυνση για να σου στειλω το δωρακι σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή